Ce bijuterii se poartă la o nuntă: Ghid complet

Sezonul nunților este în toi și aproape toată lumea se pregătește pentru a participa la o ceremonie. Dacă și tu te afli în situația aceasta, cu siguranță primul tău gând se referă la alegerea ținutei și a bijuteriilor aferente. Indiferent dacă joci rolul de mireasă, de nașă sau invitată la petrecerea de nuntă, va trebui să te decizi asupra accesoriilor potrivite, de la bijuterii la pantofi și geantă. 

În general, ținuta adecvată unei nunți trebuie să fie ca desprinsă din reviste. Este o lege nescrisă prin care toți nuntașii celebrează pășirea mirilor într-o nouă etapă din viața lor. Toată lumea ale hainele cele mai bune, eventual special cumpărate pentru acest eveniment, este coafată și aranjată, iar bijuteriile etalate sunt dintre cele mai frumoase. Ce modalitate mai bună există pentru a simți că strălucești, decât niște bijuterii speciale și elegante?

 

CE BIJUTERII SUNT LA MODĂ ANUL ACESTA? 

  • Perlele

Valoarea perlelor poate varia dramatic în funcție de mai mulți factori printre care dimensiunea, culoarea sau calitatea suprafeței. Chiar dacă factorii prin care se evaluează perlele sunt diverși, cel mai important aspect este dacă vorbim despre o perlă naturală sau una de cultură.

  • Perle naturale sunt cele găsite în mare. Scufundătorii caută aceste perle atât pe fundul apelor sărate, dar și apelor dulci. Speciile de apă sărata care produc perle aparțin genului Pinctada. Câteva tipuri de midii care fac parte din familia Margaritiferidae produc, la rândul lor, perle în apă dulce. 
  • Perlele de cultură. Sunt și ele 100% reale, dar sunt obținute prin folosirea unei tehnici speciale de cultivare a perlelor. Din acest motiv sunt mai puțin rare decât cele naturale.

 

  • Lanțurile sau zalele

Lanțurile constau din zale care sunt legate între ele. Semnificația lor este foarte interesantă: nu există început și nici sfârșit, la fel ca tot ce este etern în lume. Majoritatea femeilor poartă coliere cu zale deoarece sunt o podoabă frumoasă. Pe de o parte, purtarea unui colier poate spori aspectul unei femei și îi poate dezvălui farmecul. Pe de altă parte, purtarea unui lanț elegant sau a unei brățări cu zale, va face orice femeie să se simtă mai frumoasă și mai încrezătoare în sine. În plus, un lanț are avantajul de a atrage ochii interlocutorului către anumite părți ale corpului. 

 

  • Bijuterii tip layer 

Colierele stratificate, tip layer, au câștigat pentru totdeauna lumea modei. Dacă în unele ocazii un singur lanț sau colier este de ajuns, la evenimente speciale, cum este și o nuntă, poți purta cu încredere un  colier stratificat. Poți combina, amesteca și potrivi mai multe modele diferite. Poți alege coliere diferite, dar care merg bine împreună, singura condiție fiind să aibă lungimi diferite. Sau poți opta pentru un colier special conceput cu un aspect layer, care este foarte ușor de purtat, având un efect maxim. 

 

CUM ACCESORIZEZI ȚINUTA PENTRU O PETRECERE DE NUNTĂ

Perle fine cu rochii simple de mătase

O combinație clasică ce funcționează fără greș, este combinația dintre perle și mătase. Această asociere a rezistat testului timpului, iar asta nu reprezintă pentru nimeni o supriză. Țesătura elegantă și bijuteriile fine sunt clasice amândouă, formând un outfit minunat pentru ocazii speciale. Perlele și mătasea oferă un aspect divin oricărei femei care le poartă, indiferent de rolul pe care îl joacă în cadrul evenimentului. Alege această accesorizare pentru a arăta și a te simți luxos.

Coliere suprapuse pentru costumul cu pantaloni

Un costum cu pantaloni este atemporal și măgulitor pentru orice siluetă. În plus, este extrem de versatil, fiind adecvat pentru orice tip de eveniment, inclusiv o nuntă. Asortat cu un top și accesorizat cu un colier suprapus, iar în picioare cu tocuri stiletto, formează o ținută trăsnet, care va fi remarcată de toți invitații. Colierele suprapuse au devenit în ultimul timp una dintre cele mai preferate bijuterii, putând fi găsite în multe variante diferite. 

Bijuterii în forme geometrice pentru ținutele asimetrice

Bijuteriile geometrice sunt mai căutate decât ți-ai putea imagina. În plus, mixul de modele minimaliste și moderne, împreună cu vibrațiile retro sau art deco, oferă posibilitatea de a deveni creativă atunci când construiești o ținută pentru următorul eveniment. Aceste bijuterii sunt ușor de integrat în orice ținută, dar au cel mai mare efect atunci când alegi un look asimetric. Pot fi adaptate cu cele mai noi tendințe în modă, fără niciun efort. Opțiunile sunt nenumărate. 

De la spații arhitecturale, la modele simetrice, bijuteriile în formă geometrică devin destul de rapid o tendință supremă. 

 

SFATURI PENTRU ACCESORIZAREA CORECTĂ

  • Asorteaza bijuteriile după metal

Este cea mai sigură abordare atunci când vine vorba despre combinarea bijuteriilor. Vei accentua instantaneu strălucirea bijuteriilor tale de aur sau de argint, expunându-le singure, fără să le amesteci între ele. Cea mai bună alegere este să ai integrate în ținută maxim 2 culori de metale, a treia fiind posibilă doar dacă este discretă sau asociată într-un mod inteligent. 

Tendința de încălcarea a regulilor mixului de metale este peste tot, astfel încât poți fi tentată să porți împreună bijuteriile tale preferate, jucându-te inteligent cu texturi și contraste. Alege lanțuri groase dar și delicate, sau mixează-le cu accente de perle, zirconiu și pietre naturale. Anumite bijuterii Pandora sunt realizate special pentru a putea fi purtate suprapuse. Este un mod creativ de a purta bijuteriile, dar este nevoie de mult stil, pentru a nu depăși anumite limite. Poți opta și pentru cercei cu o strălucire discretă sau un colier strălucitor încrustat cu pietre, pentru a adăuga adâncime și dimensiune ținutei tale. 

 

  • Asortează culoarea bijuteriei cu pantofii

Poți avea o ținută cu adevărat specială, apelează la un simplu artificiu, cunoscut de multă lume, dar foarte puțin pus în valoare. Coordonează bijuteriile și accesoriile pentru o strălucire din cap până în picioare. Atunci când mergi la cumpărături pentru alegerea bijuteriilor sau accesoriilor pentru evenimentul mult așteptat, ține cont de aceste sfaturi pentru a-ți pune în valoare stilul și personalitatea unică. Poți opta și pentru accesorii de tip breloc pe care se pot adăuga talismane și astfel îți poți înfrumuseța geanta, cureaua, cizmele, colierul... singura limită fiind doar imaginatia ta.

Indiferent dacă hainele alese fac parte din stilul minimalist, adăugarea unei genți de mână, a pantofilor și a unor cercei impozanți, reprezintă exact tușa finală pentru o ținută deosebită. 

 

IDEI PENTRU MIRI ȘI MIRESE 

Ne concentrăm întotdeauna pe bijuteriile miresei, neglijând de cele mai multe ori accesoriile destinate mirilor, care pot fi la rândul lor foarte importante. Pe lângă verighetele pereche, mirele și mireasa pot purta și alte bijuterii gemene, cum ar fi un lănțișor sau o brățară. Un pandantiv cu același mesaj le va uni o dată în plus destinele și inimile. 

Alte bijuterii la care mirele poate apela cu succes, sunt ceasul și acul de cravată, ambele putând fi încrustate cu pietre prețioase. 

Dacă evenimentul la care vei merge are anunțat dress code-ul black tie, cu siguranță vei opta pentru o rochie de seară și bijuterii delicate, pline de farmec, ce vor adăuga o notă de lux aspectului tău. De exemplu, o pereche de cercei cu pietre prețioase asortate cu un inel de cocktail îndrăzneț, un colier cu pandativ sau o brățară, îți vor scoate profilul în evidență, mai ales dacă optezi pentru o coafură cu părul prins. Cerceii mici, ca o picătură, vor evidenția lungimea gâtului, dând o notă elegantă întregii tale ținute. Alege bijuterii cu aspect scump, cum sunt cerceii și coliere cu perle sau cu pietre prețioase. 

Un colier lung, stratificat, poate fi un element important în echilibrul ținutei tale, adăugând emoție și feminitate. Va arăta cel mai bine cu decolteurile adânci și poate fi accesorizat cu inele și cercei cu modele fine, dar care pot ieși în evidență cu o montură deosebită a unui diamant.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare

-->