Cele mai apreciate tipuri de cristale și caracteristicile lor

Cristalele sunt folosite de mii de ani pentru vindecarea corpului, întrucât conțin minerale cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice. Totodată, cristalele se folosesc inclusiv în practici medicale moderne, fiind utilizate chiar și în construcția aparatelor cu ultrasunete.

Încă din cele mai vechi timpuri, șamanii utilizau puterea cristalelor în scopuri terapeutice. Astăzi, cristalele sunt apreciate și din punct de vedere estetic și sunt folosite pentru numeroase bijuterii. Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de cristale și prin ce se caracterizează!

 

Jadul

Unul dintre cele mai cunoscute cristale este jadul în numeroase nuanțe de verde de o frumusețe covârșitoare. Totuși, poate fi găsit și în alte culori precum alb, roșu, maro, lila, gri, galben sau negru. Jadul este văzut ca fiind o piatră prețioasă în întreaga lume, dar și una care aduce noroc celor care o poartă.

Despre jad se spune că poate ajuta la ameliorarea unor afecțiuni, având numeroase proprietăți. Jadul are un puternic rol protector, risipește energiile negative și contribuie la găsirea unor soluții și la rezolvarea problemelor. În plus, jadul stimulează și amplifică dragostea, înțelepciunea, curajul și pacea, fiind un cristal demn de oferit celor dragi.

În ceea ce privește sănătatea, jadul are și un rol curativ, fiind benefic pentru sistemul nervos, inimă, plămâni sau stomac. În trecut, jadul a fost prescris ca medicament cu puteri miraculoase.

 

Ametistul

Ești în căutarea unor bijuterii? Ar fi bine să-ți îndrepți atenția și către modelele cu ametist, un cristal protector cu vibrații spirituale. Se consideră că ametistul protejează împotriva energiei negative, având puteri vindecătoare și purificatoare. Ametistul aduce beneficii și minții, pe care o calmează sau o stimulează.

Este un cristal folosit și în timpul meditației, întrucât contribuie la o stare de calm și de înțelegere profundă. Poate elimina mânia, teama sau anxietatea și își dovedește utilitatea și în episoadele de insomnie. Mai trebuie să știi că ametistul instaurează armonia la nivelul organelor și poate contribui la sănătatea optimă a sistemului imunitar.

 

Obsidianul

Obsidianul este un cristal natural format din lavă vulcanică și care se regăsește în numeroase culori. Cele mai populare sunt negru, maro, albastru, roșu, verde sau auriu, fiecare în parte având numeroase proprietăți.

Caracteristicile cristalului obsidian sunt cunoscute pentru efectele de stabilizare și protecție energetică. Se recomandă purtarea obsidianului în timpul unui proces de vindecare, fiindcă oferă răbdare și putere pentru a depăși provocările. Este văzut ca o piatră de protecție, însă are și rol în curățarea și vindecarea energiei.

Poți să apelezi la obsidian dacă ai nevoie de sprijin emoțional sau energetic ori dacă treci prin experiențe emoționale dificile.

 

Cuarțul transparent

Cu siguranță, ai auzit de cuarțul transparent, cunoscut și sub numele de cristal de stâncă sau cuarț incolor. Acesta are o frumusețe unică, fiind asemănat cu gheața pietrificată datorită formei sale clare și complet transparente. 

Cuarțul transparent este folosit și ca piatră vindecătoare ce oferă sprijin în eliberarea blocajelor interne. Este văzut ca un amplificator de energie, de aceea, este folosit adesea în meditație sau vindecare. Și în acest caz, poți găsi talismane, suvenire, sculpturi sau bijuterii din cuarț care aduc protecție, echilibru și claritate.

Cuarțul este utilizat și în realizarea mandalelor și plasat în locuri precum biroul, deoarece încurajează creativitatea și luptă împotriva negativității.

 

Cuarțul roz

La fel de popular este și cuarțul roz, denumit și cristalul iubirii. Poți opta pentru coliere sau cercei cu sau din cuarț roz, cadouri ideale pentru persoanele dragi. Se spune că acest cristal este o piatră de vindecare a inimii și aduce doar energie pozitivă. Are multe proprietăți benefice și este văzut și ca o piatră a iubirii de sine și a fertilității.

Se spune că obiectele sau bijuteriile din cuarț roz au proprietăți de vindecare și de reducere a stresului, a fricii și a depresiei. Contribuie la îndepărtarea stărilor negative și aduc mult calm și echilibru emoțional.

 

Selenitul

Nu în ultimul rând, merită să vorbim și despre selenit. Acesta este un cristal alb și luminos, asociat cu energia feminină. Are o vibrație clară și înaltă, fiind una dintre pietrele care nu necesită curățare pentru că nu conține energie negativă.

Selenitul este o piatră ideală pentru includerea în spațiul personal din locuință și poate fi purtată zi de zi, la medalioane sau la brățări

În plan spiritual, selenitul poate înlătura blocajele și permite fluxului energetic să circule. Acesta stimulează emoțiile și te îndeamnă să te bucuri de viață, scăpându-te de sentimentul de nesiguranță. Poți să reții și că selenitul facilitează introspecția și procesul de gândire.

Acestea sunt cele mai cunoscute cristale, populare pentru caracteristicile și aspectul lor plăcut. Lasă-te absorbit de lumea fascinantă a cristalelor și alege modelele care te inspiră, fie că achiziționezi pietre sau inele și accesorii care le conțin.

 

Care este preferatul tău?

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare

-->