Cum afli care este marimea potrivita la inel? Ghid cu sfaturi si trucuri utile

 

 

 

 

 

 

 

 

Inelele sunt unele dintre cele mai apreciate bijuterii și nu se vor demoda niciodată. Acestea se pot alege în funcție de forma și de dimensiunea degetelor și sunt accesorii care pun în valoare orice ținută, casual, sport sau elegantă.


Cu toate acestea, deși alegerea inelelor poate să pară simplă, există câteva trucuri utile de care poți ține cont, astfel încât să faci o achiziție corectă. Dacă vrei să cumperi un inel pentru a-l dărui unei persoane dragi, trebuie să cunoști mărimea.


Descoperă cum afli mărimea inelului pentru ca bijuteria să vină perfect, indiferent de momentul zilei sau de variațiile de temperatură.Stabilește diametrul

Primul pas pentru alegerea corectă a unor inele din argint este stabilirea diametrului. Pentru a fi sigur că achiziționezi inelele în mărimea corectă, ai nevoie de un inel pe care îl ai deja în colecție. Totodată, este recomandat să verifici inelul pe care îl porți de obicei, pentru degetul care te interesează.


Următorul pas constă în stabilirea diametrului. Folosește un centimetru de croitorie sau o riglă și măsoară cu atenție interiorul inelului, astfel încât să-i stabilești diametrul. Va trebui să aproximezi centrul inelului și să-l poziționezi pe liniile gradate ale centimetrului sau riglei. În acest fel, o să afli cu ușurință dimensiunea inelului.

 

Descoperă circumferința degetului

 

 

 

 

 

 

 

 

După stabilirea diametrului pentru inel, trebuie să afli și circumferința degetului. Te poți folosi tot de centimetrul de croitorie sau de o ață, pe care să o înfășori în jurul degetului.

 

Măsoară ața cu o riglă și vei obține un număr de centimetri. Apoi, ai ocazia să consulți un tabel cu mărimi, de pe site-ul paginii de pe care comanzi inelele. În plus, când înfășori ața pe deget, asigură-te că nu te strânge și nu cade. Aceasta trebuie să fie relativ fixă la baza degetului, astfel încât să nu te strângă, ci să-ți ofere confort.

 

Verifică lățimea inelului

Fie că ești în căutarea unei inel de logodnă sau a unui model simplu, trebuie să-i verifici și lățimea. Atunci când vezi un inel cu o lățime mai mare, acest lucru nu presupune achiziționarea unui model cu o mărime mai mare, pentru că va cădea de pe deget.

Specialiștii recomandă aflarea mărimii unui inel în timpul serii, atunci când degetele și mâinile sunt mai puțin umflate. Și variațiile de temperatură pot influența mărimea inelului; căldura și frigul dilată vasele de sânge fapt care duce la umflarea degetelor.

 

Nu uita de poziționarea inelului pe deget

Vrei să știi dacă ai ales inelul în mărimea potrivită? Ține cont de poziționarea inelului pe deget. Acesta nu trebuie să te strângă, dar nici să cadă imediat de pe deget, dacă lași mâna în jos.

Este esențial că inelul să fie suficient de strâns, să nu alunece și să nu cadă, trecând de articulația degetului.

 

Cum procedezi dacă inelul este prea mare?

În cazul în care nu măsori corect circumferința degetului pentru care dorești să cumperi un inel, cel mai probabil vei avea o bijuterie prea mare. Mai mult, poate ai măsurat degetul în condiții nefavorabile, precum căldură sau efort excesiv, când acesta poate fi mai gros.

 

Dacă ai comandat un inel și observi că-ți cade de pe deget, asigură-te că firma de la care ai cumpărat are o politică bună de returnare a produselor. Astfel, poți înlocui inelul cu un alt model, în mărimea potrivită. Sunt companii care îți oferă transportul și returul gratuit, pentru o experiență plăcută la shopping. Pe bijuterii-fig.ro, poți să returnezi produsele în maximum 14 zile de la data livrării și vei primi dimensiunea corespunzătoare. 

 

Recomandări utile pentru alegerea inelului potrivit

Te poți folosi și de alte sugestii utile care te ajută să cumperi mărimea potrivită la inel.

  • Cumperi un inel pentru a-l oferi cadou? Cel mai bine ar fi să afli cu exactitate mărimea ca să eviți procedurile de înlocuire. Acest sfat este esențial pentru inelul de logodnă, care trebuie să fie potrivit pentru persoana iubită.
  • Ți-ai dat seama că ești între mărimi, după măsurarea degetului? Se recomandă să alegi inelul mai mare, care îți oferă un plus de confort. În cazul în care articulația este vizibil mai mare decât baza degetului, măsoară ambele mărimi și alege-o pe cea intermediară.
  • Poate vrei să comanzi inele de argint de pe un site, însă nu vrei să pierzi timpul cu măsurarea degetelor. Poți merge la un magazin de bijuterii din mall, pentru a proba diferite mărimi. De regulă, inelele au măsură marcată pe etichetă, așa că va fi mai ușor să găsești modelele perfecte pentru fiecare deget.

 

Dacă simți că ai nevoie de ajutor, nu ezita să-l ceri la magazinele de bijuterii specializate! Profesioniștii îți vor oferi de fiecare dată sfaturi și informații prețioase care te ajută să cumperi inelele potrivite. Ai în vedere ghidul nostru și te vei bucura de bijuterii de calitate, pe care să le porți ani la rând.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare

-->