Cum îți alegi cerceii în funcție de forma feței?

 

Cercei

 

Fiecare ținută merită să fie accesorizată corect, în funcție de articolele pe care le porți. Totuși, dacă vrei să compui un look perfect, nu trebuie să mizezi doar pe alegerea pantofilor sau a genții. La fel de importante sunt și bijuteriile.

Dintre toate bijuteriile, cerceii par a fi cele mai populare. Pe lângă faptul că poți să ții cont de preferințele tale, ai putea să alegi cerceii și în funcție de fizionomie. Dacă ai în vedere forma feței, poți opta pentru modelele care îți vin cel mai bine.

Află cum îți alegi cerceii în funcție de forma feței tale din articolul pe care l-am pregătit!

Cum alegi cerceii în funcție de forma feței?

Tipuri de forme ale feței și cerceii potriviți

Cum alegi cerceii în funcție de forma feței?

Din fericire, poți opta pentru cerceii perfecți care să-ți evidențieze trăsăturile. Forma feței diferă de la o persoană la alta așa că ar fi util să știi care sunt accesoriile potrivite pentru tine.

Astfel, cerceii nu doar că se potrivesc bine cu ținuta în funcție de culoare sau stil, ci pot să-ți complimenteze și trăsăturile feței.

Tipuri de forme ale feței și cerceii potriviți

După cum știi, există numeroase fizionomii, de la fețele pătrate sau triunghiulare, până la cele rotunde sau în formă de inimă. Din acest motiv, trebuie să cunoști prin ce se remarcă fiecare formă. Iată detaliile pe care să le iei în calcul ca să cumperi cerceii potriviți ție.

Cerceii pentru fața ovală

Cum știi dacă ai o față ovală? Dacă fruntea ta este mai lată decât linia maxilarului ai fața ovală. Mai mult, poți observa că partea superioară a feței este puțin mai scurtă în comparație cu cea inferioară.

Maxilarul este ușor rotunjit, iar dacă îți măsori dimensiunile feței, poți vedea că lungimea sa este mai mare decât lățimea pomeților. Femeile care au această formă a feței se pot considera norocoase pentru că majoritatea cerceilor le vine impecabil.

De pildă, dacă-ți dorești cercei de argint Pandora, fața ta ovală va fi pusă în valoare de aproape orice model de cercei. Nu trebuie decât să ții cont de preferințele tale, indiferent dacă îți atrag atenția cerceii micuți cu șurub sau modelele lungi tip candelabru.

Nu ai vreo preferință anume? Poți miza pe cercei Pandora Me, în modelul și nuanța care te inspiră. Cerceii lungi sunt la fel de recomandați, dar evită-i pe cei care depășesc linia bărbiei.

Cerceii pentru fața rotundă

Persoanele cu fața rotundă au, de obicei, fruntea și maxilarul de aceeași dimensiune. Bărbia este rotunjită, maxilarul puțin proeminent, iar trăsăturile sunt foarte feminine. Și în această situație, alegerea cerceilor nu este prea grea.

Pentru o față rotundă, poți opta pentru cercei lungi care nu aduc un plus de volum chipului. Aceștia vor crea un efect de alungire. Ca să diminuezi din rotunjimea trăsăturilor feței, ți se potrivesc și cerceii pătrați sau modelele cu unghiuri drepte.

Ce să eviți? Cerceii rotunzi și pe cei foarte lați.

Cerceii pentru fața dreptunghiulară

Fețele dreptunghiulare sunt mai lungi și nu foarte late, întocmai ca această formă geometrică. Dacă te regăsești în acest caz, este recomandat să investești încercei rotunzide dimensiuni reduse care să atragă atenția și să îndulcească trăsăturile.

Nu îți plac aceste modele? Poți miza și pe cerceii în formă de inimă. Lasă deoparte cerceii exagerat de lungi sau pe cei ascuțiți, prevăzuți cu numeroase colțuri.

Cerceii pentru fața pătrată

O față pătrată poate fi ascuțită, are o bărbie ușor curbată și dimensiuni asemănătoare. Cum alegi cerceii pentru această formă? Îndrăznește să porți modele mari sau cercuri, dar și cercei lungi și subțiri.

Mai mult, îți vin bine și cerceii de tip lacrimă care oferă linii delicate. Nu te feri nici de modelele drepte, cu detalii decorative.

Cerceii pentru fața alungită

Care sunt cerceii recomandați pentru o față alungită? Dacă ești în căutarea acestui răspuns, înseamnă că ai trăsături asemănătoare cu o față ovală, însă vei observa că fruntea și bărbia au aceeași lățime. Nu purta cercei care depășesc nivelul bărbiei.

Îți poți îndrepta atenția către cerceii în formă de pătrat sau triunghi, fiindcă adaugă volum în zona pomeților. Pot să-ți fie pe plac și cerceii lungi sau curbați.

Cerceii pentru fața triunghiulară

Fața ta este triunghiulară dacă lățimea frunții este mai mică decât lățimea obrajilor. Ți-ar sta bine cu niște cercei cu șurub prevăzuți cu piatră prețioasă, dar și unii cercei cu închidere pe bază de clips. Evită cerceii lungi și mari care nu îți complimentează trăsăturile.

Cerceii pentru fața în formă de diamant

Deși nu este des întâlnită, o față în formă de diamant este hexagonală, cu frunte lată, bărbie mai ascuțită și pomeți proeminenți.

Așadar, ai putea să porți cercei în aceeași formă de diamant care să nu înăsprească în plus fizionomia. Sunt recomandați și cerceii lungi sau rotunzi, în modele mici.

Cerceii pentru fața în formă de inimă

În final, fața în formă de inimă are nevoie de cercei cu design asimetric. Cel mai probabil, ai o astfel de fizionomie dacă bărbia ta este îngustă și ascuțită, iar fruntea este mai lată.

Ca să distragi atenția de la bărbie, ia în calcul cerceii în formă de lacrimă sau modelele cu dimensiuni generoase, de tip candelabru.

Ține cont de aceste sfaturi privind alegerea cerceilor în funcție de forma feței și poți găsi accesoriile perfecte care să-ți încadreze chipul!

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare

-->